Search
Close this search box.

Maantie kutsuu motoristia

Maantie kutsuu motoristia

Vapauden tunne, oikeus tehdä omia valintoja

Kun Radio Cityn kuuntelijoilta kysyttiin pari vuotta sitten, mikä on parasta moottoripyöräilyssä, oli vastaus varsin selvä. Yli 68% vastaajista pitää vapauden tunnetta moottoripyöräilyn parhaana puolena.

Siitähän moottoripyöräilyssä on ennen muuta kyse. Nyt, kun kevät on sulattanut tiet ja päivät pitenevät, on baana auki ja maantielle vapaana menevän mieli.

Sitähän sanotaan, että asioita osaa arvostaa sitten, kun ne menettää. Moottoripyöräilijät Suomessa kokevat tämän joka talvi, kun pyörä on tallissa (mahdollisesti hyvässä hoidossa EMC:n talvisäilössä) ja tiet lumessa. Kovimmista vieroitusoireista kärsivät saattavat käydä tallissa pyöräänsä jo tyhjäkäyttämässä ja varovasti vääntämässä kahvaa – ajatukset jo tiukasti keväässä ja maantiellä. Onneksi me kaikki tiedämme, että tilanne on vain väliaikainen, ja saamme vapauttaa menopelin kevään korvilla. Silloin sitä vapauttakin osaa arvostaa ihan eri tavalla.

Vapaus tarkoittaa ihmisen oikeutta tehdä omia valintojaan. Meille motoristeille se tarkoittaa monesti reitinvalintaa – kun hyppäät pyörän selkään, saat valita suunnan. Me emme aina kulje sitä suorinta reittiä, vaan ajamisen nautinto tulee usein monipuolisista, ennen kokemattomista, mutkaisista teistä.

Reitit, joille kaupungin motoristit suuntaavat kesäiltaisin

Suomi on täynnä kiehtovia reittejä, joista valita. Oulun seudulla tunnetaan hyvin Tyrnävän ja Ylikiimingin reitit, joille kaupungin motoristit suuntaavat kesäiltaisin. Päijänteen maisemareitti valittiin pari vuotta sitten BMW:n Suomen kaunein reitti -kilpailun voittajaksi. Saaristolla on oma vakiintunut kannattajakuntansa, Mikkeli-Puumalan suunnalla riittää mutkaa mäkeä ja Kymenlaaksonkin reittejä kehutaan kovasti, erityisesti Hamina-Virojoki-museotietä.

Hyviä reittejä löytyy siis ympäri Suomen, ja parasta moottoripyöräilyssä on se, että uusia riittää aina koettaviksi. Vaihtelevilla reiteillä vauhti vie mukanaan, ja uudet maisemat tuovat lisämaustetta jo entuudestaan upeaan ajokokemukseen. Vauhti ja maisemat muuten olivat Cityn kyselyssä vapauden jälkeen seuraavilla sijoilla, kun moottoripyöräilyn parhaita puolia kartoitettiin.

Me EMC:llä tarjoamme kesällä vapautta, vauhtia ja komeita maisemia Lapin moottoripyörämatkoilla – oivallisia ja koko ajan suosiotaan kasvattavia reittejä nimittäin löytyy sieltäkin. Niistä kerromme seuraavassa blogissa.

JAA TÄMÄ ARTIKKELI

TILAA UUTISKIRJE

Liity uutiskirjeemme tilaajaksi ja saat uutiset ja tarjoukset tietoosi aina ensimmäisenä!